Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Επιστολή στο Υπ. Υγείας σχετικά με την ραγδαία αύξηση θανάτων στη χώρα μας


Επιστολή που εκφράζει ανησυχία αλλά και πολλά ερωτήματα έστειλε το Κίνημα Επιβιώνουμε στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με την ραγδαία αύξηση θανάτων στη χώρα μας, ακόμα και σε μικρές ηλικίες

Η επιστολή εστάλη στις 27 Μαΐου 2022, και ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του το Κίνημα Επιβιώνουμε αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι, 

Υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία μεταξύ όλων των πολιτών τελευταία σχετικά με τις πολυάριθμες ανακοινώσεις αιφνίδιων θανάτων συμπολιτών μας, μάλιστα ακόμα και σε εξαιρετικά μικρές ηλικίες, 20-50 ετών.

Τα τοπικά ΜΜΕ σχεδόν σε καθημερινή βάση ανακοινώνουν το «ξαφνικό» θάνατο ενός ατόμου, από άγνωστη αιτία, και το ρεπορτάζ τελειώνει συνήθως εκεί, χωρίς νεότερη ενημέρωση ή εξήγηση σχετικά με τον αιφνίδιο θάνατο. 

Μάλιστα ενώ μέχρι πρότινος ο κλισέ τρόπος παρουσίασης της είδησης ήταν «θρήνος στην τοπική κοινωνία του/της … για το χαμό… », τώρα η είδηση ξεκινά με το «ένας ακόμα αιφνίδιος θάνατος σόκαρε την κοινωνία του/της… κ.λπ».

Όπως είναι κατανοητό, λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι ειδήσεις αυτές που έχουν πληθύνει τελευταία, δεν περνούν απαρατήρητες, με τους πολίτες να διεξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα. Κι εκεί που αρχικά σχολίαζαν “καλό παράδεισο”, “κρίμα” κι αγγελάκια, τώρα επικρατεί οργή, ειδικά όταν δεν υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση. 

Οι περισσότεροι χρήστες των social media θεωρούν ως αιτία τον πρόσφατο μαζικό εμβολιασμό έναντι της covid-19, και ουδείς μπορεί να τους κατηγορήσει για αυτό, εφόσον η επίσημη πληροφόρηση απουσιάζει. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στην Εβδομαδιαία εξέλιξη των θανάτων, 2021 και 2022 υπάρχει μια μεταβολή της τάξεως του 19% για το 2022, ναι μεν με τους περισσότερους θανάτους στις μεγαλύτερες ηλικίες, ωστόσο όλες οι ηλικίες είναι κατά πολύ αυξημένες, με εξαίρεση την κατηγορία 0-4 ετών. 

Όπως αναφέρεται στην ΕΛΣΤΑΤ: «Από την ανάλυση των στοιχείων κατά Περιφέρεια μόνιμης διαμονής των θανόντων, παρατηρείται ότι οι θάνατοι κατά την περίοδο των πρώτων δεκατριών (13) εβδομάδων του έτους 2022 παρουσιάζουν αύξηση και στις δεκατρείς (13) Περιφέρειες της Χώρας σε σχέση με τους θανάτους της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2021. Η μεγαλύτερη αύξηση, σε απόλυτες τιμές, παρουσιάζεται στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας κατά 1.704, 1.207 και 747 θανάτους αντίστοιχα».

Αναζητώντας τα αίτια της δραματικής αυτής αύξησης, αναγκαστικά εστιάζουμε σε δυο μέγιστες διαφοροποιήσεις που έγιναν στη χώρα μας:

α) στους μαζικούς εμβολιασμούς
β) σε περιβαλλοντικές αλλαγές

Αναφορικά με το (β), η αλλαγή στο περιβάλλον που υπήρξε τα τελευταία 2 έτη λόγω των περιοριστικών μέτρων, είναι η αύξηση της χρήσης της ασύρματης τεχνολογίας και των πεδίων ακτινοβολίας λόγω τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης, καθώς και η εφαρμογή για πρώτη φορά της 5G στη χώρα μας. Άτομα με Ηλεκτρομαγνητική Υπερευαισθησία στη χώρα μας (κάτι που στις ΗΠΑ είναι υπό επίσημη διερεύνηση και αναγνώριση ως αναπηρία, ενώ αναγνωρίστηκε επίσης ως “Σύνδρομο Αβάνας”) καταγγέλλουν ότι από την έναρξη της πανδημίας και των κλειδωμάτων, νιώθουν ακόμα πιο έντονα τα συμπτώματα της δυσανεξίας στα Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία.

Σχετικά με την ασφάλεια της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας, τα αποτελέσματα των ερευνών είναι αντικρουόμενα, με εκείνα που προβάλλονται από τις εταιρείες τεχνολογίας να διαβεβαιώνουν ότι η ασύρματη τεχνολογία είναι ασφαλής και να θέτουν υψηλά όρια, ωστόσο ανεξάρτητες μελέτες που δεν διαπλέκονται με συμφέροντα εταιρειών, δείχνουν άλλα αποτελέσματα και συνδέουν την ασύρματη τεχνολογία με αύξηση κυρίως καρκίνου, καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, καθώς και κατάθλιψη, άρα και αυτοκτονιών. Ο δε Π.Ο.Υ. έχει σταματήσει την επίσημη αναφορά κι έρευνα του το 2005, κάτι πολύ βολικό μεν για τις εταιρείες, ωστόσο όπως καταλαβαίνετε η ανάπτυξη της τότε ασύρματης τεχνολογίας δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή, ειδικά με την 5G, η οποία θεωρείται απ’ όλους ως «μη δοκιμασμένη». 

Ως εκ τούτου, για να μην μακρηγορούμε, και για να μην φτάνει ο καθένας στο δικό του συμπέρασμα, θέτουμε στο υπουργείο Υγείας τα ακόλουθα ερωτήματα:

    • Έχει γίνει αντιληπτό από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας αυτή η αύξηση θανάτων στην Ελλάδα; 
    • Κι αν ναι, έχει απασχολήσει το υπουργείο Υγείας σε ποια αίτια οφείλεται η μεγάλη αύξηση θανάτων στην Ελλάδα το τελευταίο έτος, ειδικά σε νεότερα άτομα; 
    • Υπάρχει έρευνα και καταγραφή όλων αυτών των αιφνίδιων θανάτων και ποιες είναι οι αιτίες που τους έχει προκαλέσει;
    • Υπάρχει έγκυρη μελέτη που να συνδέει ή να απαλλάσσει τους αιφνίδιους θανάτους με τα εμβόλια; Πως μπορεί να υπάρχει έγκυρη “κίτρινη κάρτα” χωρίς τέτοια καταγραφή ανά περίπτωση;
    • Υπάρχει έρευνα και καταγραφή των επιπτώσεων της ασύρματης τεχνολογίας στους Έλληνες πολίτες; Πολλές χώρες σταμάτησαν την ανάπτυξη της 5G λόγω έλλειψης σοβαρών μελετών. 
    • Υπάρχει ενημέρωση και συνεργασία μεταξύ του υπ. Υγείας και άλλων υπουργείων για τις δράσεις τους, όπως π.χ. της Ψηφιακής Ανάπτυξης για τις δικές του αποφάσεις και πρωτοβουλίες, ή το καθένα δρα ανεξάρτητα και αυτοβούλως;

Σε αναμονή απαντήσεων σας και στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες και συνεργασία

Κίνημα Επιβιώνουμε

Hot News

ΗΠΑ: Συνεδρίαση Συμβουλίου για Αναπηρίες για τη χημική και ηλεκτρομαγνητική ευαισθησία

  Ένα βήμα μπροστά για τη δικαίωση ατόμων με χημική και ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία, που συχνά εμφανίζεται άτομα να είναι ευαίσθητα και ...