Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Η.Π.Α. ζητούν παύση του εμβολίου Johnson & Johnson μετά επιπλοκές

 


Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας ζήτησαν την Τρίτη μια άμεση παύση στη χρήση του εμβολίου εφάπαξ δόσης της Johnson & Johnson μετά από έξι παραλήπτες στις Ηνωμένες Πολιτείες που ανέπτυξαν μια σπάνια διαταραχή που αφορούσε θρόμβους αίματος εντός περίπου δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με αξιωματούχους

Και οι έξι λήπτες ήταν γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών. Μία γυναίκα πέθανε και μια δεύτερη γυναίκα στη Νεμπράσκα νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Σχεδόν επτά εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson μέχρι στιγμής, και περίπου εννέα εκατομμύρια περισσότερες δόσεις έχουν αποσταλεί στις πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Σήμερα η FDA και η @CDCgov εξέδωσαν δήλωση σχετικά με το εμβόλιο Johnson & Johnson # COVID19. Προτείνουμε μια παύση στη χρήση αυτού του εμβολίου προληπτικά», δήλωσε ο F.D.A. στο Twitter στις 7 π.μ. Μια συνέντευξη τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 10 π.μ.

Ενώ η κίνηση χαρακτηρίστηκε ως σύσταση για τους επαγγελματίες υγείας στις πολιτείες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου σε όλους τους ομοσπονδιακούς χώρους εμβολιασμού. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι υγείας θα το λάβουν ως ισχυρό μήνυμα για να κάνουν το ίδιο, αναφέρουν οι ΝΥΤ.

Hot News

ΗΠΑ: Συνεδρίαση Συμβουλίου για Αναπηρίες για τη χημική και ηλεκτρομαγνητική ευαισθησία

  Ένα βήμα μπροστά για τη δικαίωση ατόμων με χημική και ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία, που συχνά εμφανίζεται άτομα να είναι ευαίσθητα και ...