Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Κρήτη: Εγκεφαλικά νεκρή η γυναίκα που εμφάνισε θρομβοπενία μετά τον εμβολιασμό της

 


Εγκεφαλικά νεκρή φέρεται πως είναι η 44χρονη γυναίκα από την Κρήτη, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με θρομβοπενία μετά από τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Cretapost24, η κλινική εικόνα της 44χρονης γυναίκας παρουσίασε νέα επιδείνωση και ήδη οι θεράποντες ιατροί έχουν ενημερώσει την οικογένειά της.

Η 44χρονη είναι μητέρα τριών παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως η 44χρονη, επτά μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα.

Μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της από την πρώτη στιγμή.

Tα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε νοσοκομείο της Αθήνας, έδειξαν «ασθενή σύνδεση με το σύνδρομο Vitt» το οποίο συναντάται και ως παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca.

Η 44χρονη εμφάνισε στην συνέχεια θρόμβωση (είχε εμφανίσει θρομβοπενία) και αιμάτωμα στο κεφάλι οπότε και την Τετάρτη αποφασίστηκε η μεταφορά της από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο ΠΑΓΝΗ, μετά από την ορθή, όπως αποδείχτηκε, πρόβλεψη των γιατρών, ότι η κατάστασή της θα επιδεινωθεί και θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί από ειδικότητες, που δεν διαθέτει το Βενιζέλειο.

Εισήχθη εξ αρχής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία λίγο μετά το μεσημέρι. Η 44χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στο μεταξύ, χθες εκδόθηκε το προσωρινό πόρισμα από την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον τα δύο από τα τρία περιστατικά θρομβώσεων, του 35χρονου και της 44χρονης, σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Υπό διερεύνηση βρίσκεται ακόμα η περίπτωση της 47χρονης, που νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του ΠαΓΝΗ με συμπτώματα παράλυσης.

Η γυναίκα εισήχθη εκτάκτως χθες το απόγευμα, Παρασκευή, στο χειρουργείο καθώς η νέα νέα αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το μεσημέρι, έδειξε εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία με αποτέλεσμα οι γιατροί που την παρακολουθούν να κρίνουν αναγκαία τη χειρουργική επέμβαση.

Η κατάστασή της κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και γι' αυτό οι γιατροί, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr ζήτησαν από τον σύζυγο της να τους δώσει εξουσιοδότηση, ώστε να υποβληθεί στο έκτακτο χειρουργείο.

Hot News

ΗΠΑ: Συνεδρίαση Συμβουλίου για Αναπηρίες για τη χημική και ηλεκτρομαγνητική ευαισθησία

  Ένα βήμα μπροστά για τη δικαίωση ατόμων με χημική και ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία, που συχνά εμφανίζεται άτομα να είναι ευαίσθητα και ...