Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Σχολεία: «Χαράτσι» 10 € στους γονείς για λάθος self test ή... και το 2ο;

 


Καταιγισμό ερωτήσεων δέχονται οι φαρμακοποιοί από τους γονείς, οι οποίοι φοβούνται μήπως δεν κάνουν σωστά το τεστ στα παιδιά τους και ζητούν για ασφάλεια ν΄ αγοράσουν και δεύτερο το οποίο στοιχίζει περίπου 10 ευρώ και θα δίνεται από σήμερα

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, 8 Απριλίου, και από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, γονείς και οι καθηγητές φτάνουν κατά δεκάδες στα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα self test για τη Δευτέρα το πρωί, που θα ανοίξουν τα σχολεία και συγκεκριμένα τα λύκεια.

Οι γονείς είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι και έχουν πολλές απορίες, οι οποίες κατά κύριο λόγο εστιάζονται στην ορθή λήψη του τεστ και τι θα πρέπει να κάνουν εάν δεν τα καταφέρουν και το τεστ δείξει μη έγκυρο. Μάλιστα, όπως λένε, οι φαρμακοποιοί πάρα πολλοί γονείς ζητούν εκτός από το δωρεάν τεστ, να αγοράσουν και ένα δεύτερο για ασφάλεια παρά το γεγονός ότι στοιχίζει 10 ευρώ. Τα τεστ, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράζουν, θα διατίθενται από σήμερα σε όλα τα φαρμακεία και όπως λένε οι φαρμακοποιοί ήδη έχουν πολλές παραγγελίες από τους πολίτες.

Το self-test θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Το πρώτο τεστ μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν δωρεάν μαζί με ενημερωτικό υλικό με το ΑΜΚΑ τους από σήμερα στα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και από αύριο Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το δεύτερο self test.

Ωστόσο μιλώντας στο avgi.gr ο Β΄αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Δαγρές τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το σύστημα είναι σχεδιασμένο να αποδέχεται μονάχα 1 τεστ την εβδομάδα ανά ΑΜΚΑ, και όχι δύο όπως ανακοίνωσε χθες η Νίκη Κεραμέως.

«Το σύστημα είναι σχεδιασμένο να αποδέχεται μονάχα 1 τεστ την εβδομάδα ανά ΑΜΚΑ. Δηλαδή ένας μαθητής ή καθηγητής δεν έχει δυνατότητα να προμηθευτεί σε μία εβδομάδα άνω του ενός self test, από εκείνα που χορηγούνται δωρεάν στον κόσμο. Η μόνη πιθανή εναλλακτική σε μία τυχόν απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγει ένας δικαιούχος, πχ. καθηγητής ή μαθητής Λυκείου, 2 τεστ ανά εβδομάδα, είναι να αναγκαστεί να πληρώσει το δεύτερο τεστ από την τσέπη του, θέλει δεν θέλει» 

Οπότε, τι θα γίνει αν υπάρξει λάθος ή το σύστημα δεν "βγάζει" δεύτερο τεστ μέσα στη βδομάδα; Ό,τι έγινε και με τις XXL μάσκες - έβαλαν τελικά το χέρι στην τσέπη οι γονείς και πλήρωσαν τις "δωρεάν" μάσκες στα παιδιά!

Hot News

ΗΠΑ: Συνεδρίαση Συμβουλίου για Αναπηρίες για τη χημική και ηλεκτρομαγνητική ευαισθησία

  Ένα βήμα μπροστά για τη δικαίωση ατόμων με χημική και ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία, που συχνά εμφανίζεται άτομα να είναι ευαίσθητα και ...